Politika privatnosti i politika kolačića

Politika privatnosti

Prikupljanje podataka

Osobni podatak jest svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet poznat ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Vaše osobne podatke prikupljamo samo prilikom ispunjavanja obrasca za kontakt, a uključuju adresu Vaše elektronske pošte i ime koje ste upisali (što ne mora nužno biti i Vaše pravo ime).

Vaše osobne podatke čuvamo i štitimo za vrijeme trajanja Vašeg poslovnog odnosa s nama. Nakon što odgovorimo na Vašu poruku, ovi podaci se odmah brišu.

Nikakve druge osobne podatke ne prikupljamo, ne čuvamo, niti koristimo u bilo koju svrhu.

Trebali biste imati na umu da se neosobne informacije i podaci mogu automatski prikupljati putem naših Internet servera ili korištenjem kolačića. Više o kolačićima na našoj stranici u nastavku teksta.

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti.

Politika kolačića

Šta su kolačići

Kolačići su malene datoteke koje se pospremaju na računalo dok surfate internetom, obično se to događa kada prvi puta posjetite neku web stranicu. Web stranice pomoću kolačića mogu zapamtiti Vaše aktivnosti ili postavke i sljedeći puta kada posjetite istu stranicu mogu ih automatski primijeniti. Web stranica “zna” da ste već bili ovdje i u nekim slučajevima prilagođava ono što vidite na ekranu.

Kolačići se mogu koristiti za spremanje lozinki ili formi koje ste ispunili (na primjer kada upisujete svoje ime ili adresu na web stranicama). Neki kolačići su složeniji, mogu zapamtiti koliko vremena provodite na svakoj stranici nekog portala ili koje linkove ste kliknuli. Uopće, svrha kolačića je dobronamjerna, nisu štetni i ne mogu nositi viruse te omogućuju da korisnik ima bolje iskustvo prilikom surfanja.

Koje kolačiće koristimo

Naša web stranica koristi Session kolačić, te jedan kolačić sa trajanjem od 30 dana. On osigurava da se prozor sa obavijesti o kolačićima otvori samo jednom i da se ne otvara prilikom slijedećih posjeta.

Session kolačić

Session kolačić postoji samo u trenutnoj memoriji dok korisnik pregledava neku web-stranicu. Web-preglednici obično izbrišu session cookie kad korisnik zatvori web-preglednik. Za razliku od ostalih kolačića, session kolačići nemaju u sebi zapisan datum isteka trajanja, stoga ih web-preglednici odmah izbrišu.

Ustrajan kolačić

Ustrajni kolačić nije izbrisan nakon zatvaranja web-preglednika, nego u sebi ima datum isteka trajanja. To znači da će u kolačić u cijelom “životnom vijeku” slati informacije serveru svaki put kada korisnik posjeti tu stranicu. Iz tog razloga, često se ovi kolačići nazivaju i pratećim kolačićima jer mogu biti korišteni od strane reklama koje sakupljaju informacije o korisnikovim pretraživanjima na internetu.

Više o kolačićima pročitajte na Wikipediji.